reklama

U Slováka

Chystali sme sa na rodinný obed: pre 6 osôb v mestečku kúsok od Bratislavy. Pre istotu sme si vybavili rezerváciu stola. Aby sa všetko prebehlo hladko a bez ťažkostí. Ale...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Stôl nám v reštaurácii pripravili - prestreli pre 8 osôb a prisunuli 7 stoličiek, hoci nás bolo len 6. Spoza baru na nás vykúkal mladý muž- punker s čírom a gumičkou, ktorá mu držala na asi ôsmich strapatých vlasoch. Nesmelo pristúpil a podal nám 4 jedálne lístky. "Ešte dva jedálne lístky nám prosím prinesiete?" "Nemáme." Dobre, tak my si ich budeme podávať. Niečo na pitie? "Ja si dám minerálku, neperlivú." "Neperlivú nemáme." Dobre, tak si dáme perlivú minerálku. A dve kávy a kofolu. Čašník sa ponáhľal za bar, zrejme pripraviť nápoje. Priniesol vodu, a kofolu. Po 10 minútach mu prvýkrát pripomináme, že ešte chýbajú tie dve kávy. Objednávame si. Rozprávame sa a hladní sa tešíme na jedlo. Čašník opäť so stiahnutými ramenami príde k nám a oznamuje nám, že budeme trošku dlhšie čakať na jedlo, lebo dnes je v reštaurácii nový kuchár a je tu prvý deň a je tu sám. Nevadí, ale tie kávy už by mohol priniesť. Čašník prináša polievky, presnejšie, 5 polievok pre 6 ľudí. "Prinesiete polievku aj mne, však?" Áno, samozrejme, ja som nezabudol. Opäť čakáme, 5 polievok chladne. Rozhodneme sa jesť, kým sú teplé. Prichádza šiesta polievka. Dojeme a tešíme sa na hlavný chod. Po približne 50 minútach čakania čašník začne nosiť taniere. Každý sa mrví, ukladá príbory, chystá miestečko pred sebou na tanier. Na stole pribúdajú tri taniere. Prvý sa púšta do jedenia. Jeden má výhrady k svojmu jedlu "Toto som si neobjednala. To by mal byť encián s brusnicovou omáčkou, ale toto nevyzerá ako encián." "Hmm, kuchár sa asi pomýlil, tak ja to vrátim." Tretí sa nepúšťa do jedla: "Prepáčte, ale niekde vedľa tejto zeleniny by mal byť biftek." "Aha. Áno? Hm. Poviem kuchárovi." Tretí sa rozhodne konzumovať svoju prílohu, kým je teplá. O 30 minút čašník nesie ďalší tanier. Lososový steak. Ale čo je to na tom steaku? Tatárska omáčka, či skôr nejaký záhadný dresing?? Nevadí, štvrtý konzumuje. Strácam ilúzie a nádej, že dostanem to, čo som si objednala. Prišiel čašník, oznámiť nám: "Že ten biftek neni." Kuchár asi nenašiel v mrazničke správne mäso. O krátkych 30 minút, keď polovica z nás už dojedla, dostala druhá polovica z nás svoje jedlo. Encián bol síce správne vysmažený, ale omáčka na ňom nebola brusnicová. Kuracie na grile vyzeralo skôr ako studené kuracie potopené v studenom vývare. Kuchár určite vie, čo je dobré, a preto nám k tomuto mäsu nespravil dresing a šalát, ktorý sme chceli, ale iba hranolky, ktoré sme nechceli. Z trucu sme zjedli posledné studené porcie a vypýtali si účet. Tu nám čašník vynahradil všetko, čo nám neprisienol. Po vyškrtnutí položiek, ktoré sa na našom stole neobjavili, napríklad 9 cesnakových polievok, sa účet zredukoval takmer na polovicu. Niečo pozitívne na záver: veľmi sme sa tešili, že odchádzame z tejto reštaurácie a veľmi sme sa tešili, že sa doma najeme.

Zuzana Marasova

Zuzana Marasova

Bloger 
  • Počet článkov:  2
  •  | 
  • Páči sa:  0x

bratislavcanka Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu